CLANKI

Moc pozitivnega razmišljanja

 

Moc pozitivnega razmišljanja

Pozitivno razmišljanje je duševni odnost, ki vas zagotovo privede do uspeha in osebnostne rasti. Pozitivni um vas navdaja s sreco, veseljem in zdravjem in vas privede do uspešnega izida v vsaki situaciji.

Ne bodite med tistimi, ki ne verjamejo v pozitivno razmišljanje in se mu posmehujejo. Verjemite v moc pozitivnega razmišljanja in se ga naucite ucinkovito uporabljati, pa boste zagotovo nagrajeni.


Optimizem...
Beseda optimizem izhaja iz latinske besede Optimus, kar pomeni »najboljše«, ki opisuje, kako optimisticna oseba vedno išce najboljše v vsaki situaciji in vedno pricakuje, da se mu bodo zgodile dobre stvari. Optimisticni ljudje verjamejo, pricakujejo in upajo, da se bo vedno vse dobro izteklo.


Optimisticni ljudje živijo dlje...

Pozitiven pogled na življenje in optimisticno razmišljanje:

  1. krepi imunski sistem,
  2. boljši in ucinkovitejši boj s stresom,
  3. manj dovzetni za srcne napade in še mnogo pozitivnih ucinkov.


Razmišljanje optimistov...

Optimisticni ljudje verjamejo, da so odgovorni za svojo lastno sreco, in da lahko pricakujejo v prihodnosti vec dobrih stvari. Prav tako optimsti ne krivijo sebe, ko se dogajajo slabe stvari.

"Bodite zadovoljni, da živite, ker vam življenje ponuja priložnost, da ljubite in delate, se igrate in gledate zvezde." [Henry Van Dyke]


Misli optimistov...

  1. so prepricani, da jim svet ponuja obilo priložnosti za uspeh,
  2. so mnenja, da ne obstajajo tako velike ovire, da ne bi dosegli željenih ciljev,
  3. se ne pritožujejo, ko se zgodi nekaj slabega,
  4. vsaka ovira v življenju jim predstavlja izziv,
  5. v vsem najdejo nekaj dobrega itd.

"Kdor hoce, najde pot, kdor noce, najde izgovor."

Odstranite negativne misli...

Zamenjajte negativne misli s pozitivnimi in lepšimi mislimi. Ko imate negativne misli, si poskušajte z vizualizirati dobre in prijetne doživljaje zagotovo jih imate nekaj. Cilj je, da vsakokrat, ko vstopi v vaš um negativna misel jo zamenjate s pozitvno mislijo!

Optimizem je spretnost in sposobnost obvladovanja custvene inteligence, kar pomeni boljšo kariero in vecji uspeh v življenju. Življenje je prekratko, da bi bili nesrecni. Pozitivne in optimisticne misli vam bodo zagotovo spremenile življenje na boljše in uspešnejše.

"Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši dan v tvojem življenju." [Mark Twain]

Organizator in animator Navihanih Polhkov, Blaž Bejuk (NLP Praktik, NLP Coach, NLPAED in INLPTA Learning Coach)