CLANKI

ZGODBA O SLONCKU IN VERIGI


Prepricanja o tem kdo smo in kakšen je svet okoli nas si ustvarjamo celo življenje.


Tista prepricanja, ki smo jih od naših staršev, vzgojiteljev in okolice prejeli kot mali in nebogljeni otroci, so zelo ukoreninjena in mocno vplivajo na naše razmišljanje, cutenje in delovanje tudi, ko že odrastemo. Ker smo vsa ta prepricanja vzeli za svoja, smo jih potisnili globoko v našo podzavest, zato se jih mnogih, niti ne zavedamo. Postala so del naših vsakdanjih navad in delovanja. V tem ni nic napacnega, ce so prepricanja svetla in ljubeca. Kaj pa vsa omejujoca in izkrivljena prepricanja?

Vpliv omejujoca prepricanj na naša življenja zelo nazorno prikaže spodnja zgodbica o...

Sloncku in verigi

Ko v Indiji zacnejo z vzgojo mladih slonov, jim okrog noge privežejo verigo, ki je mladi sloncek ne more pretrgati. Kar nekaj casa sicer poskuša, potem pa se uda v usodo in odneha. Navadi se na to verigo okoli njegove noge in njeno dolžino. Temu primerno se tudi premika.

Dreserji verige nikoli ne zamenjajo, vedno ostaja ista, ceprav sloncek iz leta v leto postaja vecji in mocnejši. Ko sloncek odraste v slona, je v njegovi podzavesti »sprogramirana« veriga in razdalja do koder se lahko premakne. Ker to dreserji tocno vedo lahko slona privežejo samo s tanko vrvjo, slon pa ne pobegne. Tako zelo namrec verjame programu iz preteklosti in se ne zaveda, da lahko vrv brez kakršnega koli napora pretrga. Ostaja torej ujetnik svojih lastnih podzavestnih prepricanj, saj ne ve, da je v tem casu napredoval, ter da sedaj z lahkoto premaguje težje ovire. Na zunaj velik in mogocen slon globoko v sebi še vedno misli, da je majhen, nebogljen in nemocen sloncek. Dejstvo je, da smo prav vsi v ranem otroštvu, okoli svojih nog privezali kar nekaj takih verig. To so naša omejujoca podzavestna prepricanja v skladu s katerimi živimo še danes.

Vprašanje je le ali smo zdaj, ko smo odrasli, pripravljeni narediti kaj, da bi ozavestili, pretrgali vezi ter se osvobodili, ali pa mislimo, da smo še vedno nemocni, te verige pa so premocne za nas?  

ThetaHealing je enostavna, hitra in ucinkovita metoda za zdravljenja in odstranjevanja omejujocih podzavestnih prepricanj, na kateremkoli podrocju vašega življenja. V pomoc je vsem vam, ki si želite spremembe v življenju pa ne veste kako do nje. 

Avtor: Suzana Dolenc (Suzanin zdravilni koticek - http://www.zdravilnikoticek.si/