PROGRAM

Kaj pocnemo Navihani Polhki na taboru?

 • Jutranja telovadba: Skupaj z animatorji otroci z jutranjo telovadbo prebudijo in razmigajo svoje telo. Z nasmejanimi obrazi in polni energije zacnejo nov dan. Vadba ni zahtevna in je predvsem usmerjena v prebujanje telesa in možganov. Energija in smeh, to je tisto kar nas bo vodilo skozi dan. Primer: plesno obarvana telovadba, otroška aerobika, otroški plesi itd.

 • Športne igrice: Športno obarvane urice so namenjene razgibavanju našega telesa. Skozi igro se otroci ucijo medsebojnega sodelovanja. Vodi nas nacelo:  VAŽNO JE SODELOVATI, NE ZMAGATI SAJ SMO ZMAGOVALCI VSI! Priredili bomo tudi tekmovanja, ki so za otroke še posebej zanimiva. Primer: razni poligoni (motivacijski, spretnostni, poligon za preživetje v naravi), igre z žogo (nogomet, med dvema ognjema, muhce..), šola rolanja in še mnogo.

 • Popoldanske družabne igrice: Popoldanske družabne igrice so namenjene predvsem športnemu sprošcanju in uživanju v družbi z ostalimi. Na ta nacin se med seboj povežemo, iskreno nasmejimo, naucimo timskega delovanja in medsebojne komunikacije. Otroci tako razvijajo svojo iznajdljivost, kreativnost, prilagodljivost in samostojnost na zabaven nacin. Primer: iskanje skritega zaklada, igre brez meja, orientacijske igre, štafete in elementarne igre, animacijske igre, vlecenje vrvi in še mnogo.

 • Vecerne igre in program: Po aktivnemu celodnevnemu urniku je na vrsti vecerni program. Vecinoma se otroci med seboj ne poznajo in v ta namen je vecerni cas posvecen druženju, sprošcanju, uživanju in zabavi. Animatorji sodelujemo pri igrah in spodbujamo otroke pri raznih izzivih. Po vecernem rajanju bodo otroci lažje zaspali in z navdušenjem pricakali nov dan. Primer: karaoke, predstavitev skupin, taborni ogenj, peka kruha in petje okoli tabornega ognja, tematski veceri (PACKA PARTY, vecer odštekanih frizur itd. ), nocni pohod z baklami, kvizko,  zmenkarije in še mnogo.

 • Igre v vodi: Ker je poletje in imajo otroci radi vodo, je ta sklop iger na našem taboru nepogrešljiv, saj bomo v Bohinjskem jezeru skupaj preganjali poletno vrocino. Primer: kajak, kanu, napihljiv vodni trampolin, štafete v vodi, šola plavanja za neplavalce itd.

 • Ustvarjalne delavnice: V casu najvišjih temperatur se umaknemo v senco, ustvarjamo, se kaj novega naucimo ali naredimo debatni krožek. Otroci so radi kreativni in izdelujejo najrazlicnejše izdelke, ki jih seveda na koncu odnesejo domov. Tako imajo lep spomin na trenutke, ki so jih preživeli z nami. Primer: izdelava mask, risanje in barvanje, izdelava verižic, zapestnic in še mnogo.

 • Poucne igrice: Otroci so vedno radovedni in polni idej. Tako se lahko kaj kmalu razvije zanimiva debata ali poucna delavnica. Vse to jim je lahko v pomoc pri nadaljnem izobraževanju in nasploh v življenju. Primer: izbere se dolocena tedenska tematika in se obdela, pogovarja, riše, piše (zdrava prehrana, šport, zdravje, anglešcina, živali, prevozna sredstva, locevanje odpadkov, moje telo itd.). Igre in mini delavnice na izbrano temo, spoznavanje tujih jezikov na zabaven nacin in še mnogo.
   
 • Sprostitvene igrice: Vcasih smo kljub vsem aktivnostim še vedno polni energije. Po športanju se tako odlicno priležejo sprostitvene igrice, da se otroci vsaj malo umirijo in pripravijo na kosilo/vecerjo. Primer:  pozdrav soncu na otroški nacin, telefoncki, joga smeha, skupinski ples in petje itd.

 • Adrenalinske aktivnosti: Poleg zabavnega in pestrega programa naše ekipe, ponujamo otrokom tudi nekatere adrenalinske igre. Primer: Bodyzorbing, Frkatlon itd.

 • Nlp igrice: Ucenje hitrega branja in hitrega pomnenja informacij, izboljšanje koncentracije in kakovostnejše ucenje, Primer: Nlp ustvarjalne igre skozi katere otroci spoznavajo svoje talente in potenciale in še mnogo.