Vodje tabora Aleksandar Taskov, Blaž Bejuk in Matej Cankar smo v želji po nudenju kvalitetnih počitnic otrok združili svoje bogate izkušnje organiziranja in animiranja tovrstnih aktivnosti v program tabora Navihanih polhkov.

Želimo razvijati igre, preko katerih otroci spoznavajo sebe, svoje potenciale in preko teh iger razviti njihove kompetence, katere jim bodo prišle prav v življenju.

Eno izmed ključnih poslanstev tabora je, kreiranje pozitivne otrokove samopodobe, ki je ključna za nadaljni otrokov razvoj. Otroke želimo naučiti sprejemati sebe in druge. Želimo, da se otrok zaveda, da takšen kot je – je OK in je edinstven! Predvsem pa želimo otrokom ponuditi kvalitetno preživljanje aktivnih, zabavnih, poučnih in ustvarjalnih počitnic, o katerem bo še dolgo govoril.

Mlade spodbujamo k zdravemu načinu življenja. Temelji naše osebnosti se razvijejo v obdobju otroštva in mladostništva zato si prizadevamo približati šport najmlajšim. Otroška igra in šport imata namreč pomembno vlogo v procesu socializacije otrok, za uživanje v igri pa se morajo naučiti tudi določenih socialnih spretnosti, kot so sodelovanje, tekmovalnost, pripadnost ekipi, komunikacija in še mnogo.

Zavod se financira preko donacij /sponzorstev podjetij in preko plačljivih programov.

Vizija in Poslanstvo

Otroci se v športu srečujejo s pravili in vrednotami, za uživanje v igri pa se morajo naučiti tudi določenih socialnih spretnosti, kot so sodelovanje, tekmovalnost, pripadnost ekipi in komunikacija.

Mlade tako spodbujamo k zdravemu načinu življenja. Temelji naše osebnosti se razvijejo v obdobju otroštva in mladostništva zato si prizadevamo približati šport najmlajšim. Otroška igra in šport imata namreč pomembno vlogo v procesu socializacije otrok. Vsekakršno športno udejstvovanje je tesno povezano z vrednotami kot so tolerantnost, ekipni duh in fair play, zato je šport pomembno okolje v katerem potekata vzgoja in izobraževanje.

Šport zato ni le okolje v katerem otroci razvijajo svojo telesne sposobnosti in veščine ampak tudi spoznavajo prijatelje, se zabavajo, učijo, razvijajo svojo samopodobo in krepijo svojo samozavest. Otroci se skozi športno udejstvovanje učijo tudi konstruktivnega in učinkovitega reševanja problemov, odgovornosti, prilagajanja, sodelovanja, prilagajanja pravilom in moralnega vedenja.

Naša vizija je uresničiti sanje otrok, ki si tovrstnih letovanj ne morejo privoščiti in jim pričarati nepozaben teden v družbi vrstnikov. Lansko leto (2022/23) smo s pomočjo donatorjev in naše podpore 10 otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili letovanje na našem taboru. V letu 2024 želimo to številko povečati.

Ekipa Zakaj je tabor Navihanih Polhkov prava izbira?

  • Šport ni le okolje v katerem otroci razvijajo svojo telesne sposobnosti in veščine ampak tudi spoznavajo prijatelje, se zabavajo, učijo, razvijajo svojo samopodobo in krepijo svojo samozavest.
  • Otroci se skozi športno udejstvovanje učijo tudi konstruktivnega in učinkovitega reševanja problemov, odgovornosti, prilagajanja, sodelovanja, prilagajanja pravilom in moralnega vedenja.
  • S pomocjo Nlp- ja raziskati in razvijati otrokove talente in skrite potenciale.
  • Kreiranje pozitivne otrokove samopodobe, ki je ključna za nadaljni otrokov razvoj.
  • Otroke bomo spodbujali k medsebojni pomoči in sprejemanju drugačnosti.
  • Otrokom želimo ponuditi zabavno, poučno, športno in ustvarjalno preživljanje aktivnih počitnic in še mnogo navihanega se bo dogajalo.

 

Ekipa

Zavod Navihani polhki sestavljamo izkušeni animatorji in Nlp Coachi. Smo vedno nasmejani, polni energije in novih idej, predvsem pa imamo občutek in znanja za delo z otroci in mladostniki. Več o sestavi animatorjev si preberite na strani ekipa.

 

TABORNI PROSTOR

Na travniku tik ob Bohinjskem jezeru je 33 taborniških šotorih, opremljenih z lesenim dnom in ležišči. Na voljo so tudi trije veliki šotori namenjeni izvajanju delavnic. Šotor za delavnice je opremljen z električnimi vtičnicami in razsvetljavo. Sestavni del tabora je tudi indijanski šotor tipi, ki sprejme do 20 oseb in je idealen za zaključene skupine ob večernem ognju. 

V hiši ob taboru so urejene velike sanitarije z umivalnico, stranišči in tuši s toplo vodo.

Na tabornem prostoru je urejeno asfaltno odbojkarsko igrišče z dodanimi koši za košarko. Na sredini tabora je glavno ognjišče, ki vsak večer poskrbi za iskrive taborniške večere.

poletni_tabor_za_otroke_
Navihani Polhki © 2024 Vse pravice pridržane. Izdelava spletne strani: Creative37